НАХОДКА: В Египет откриха гробница на повече от 2000 г.

ШАРЕН СВЯТ

НАХОДКА: В Египет откриха гробница на повече от 2000 г.

15408
на 10.04.2019
НАХОДКА: В Египет откриха гробница на повече от 2000 г.
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Гробница на повече от 2000 г. с добре запазени стенописи и непокътнати мумии на различни животни, беше показана на журналисти от световни агенции в египетската провинция Сохаг, съобщава АФП. Гробницата е от епохата на Птолемеите.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

препоръчано

"Това е една от най-удивителните находки в този район“, каза генералният секретар на Висшия съвет за античните ценности Мустафа Уазири.
 
По думите му прекрасно съхранилите се стенописи със сцени от живота на боговете не са загубили яркостта си.
 
Подземната гробница с много вътрешни помещения е в Ахмим. Тя е принадлежала на големец. В нея е намерена човешка мумия и повече от 50 мумии на животни - мишки, соколи, котки. Открити са два саркофага, но вторият е празен. Вероятно е бил предназначен за съпругата на погребания.

свързани новини

Египетското правителство редовно огласява различни археологически открития с надеждата да привлече повече туристи.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса
ПИК TV x
Викат Бойко Рашков в комисията в парламента, която нищи ОПГ-то в Митниците! Хората на Слави: Това, което чухме от МВР, е скандално! Даваме договора с Боташ на българската прокуратура (ВИДЕО) Викат Бойко Рашков в комисията в парламента, която нищи ОПГ-то в Митниците! Хората на Слави: Това, което чухме от МВР, е скандално! Даваме договора с "Боташ" на българската прокуратура (ВИДЕО)
ново
Днес: 110
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК